Over Mij

Ik ben Carmen Cozmanciuc, geboren in Roemenië in 1979. Ik begon met piano lessen toen ik 7 jaar  oud was aan de "Dimitrie Cuclin Arts Highschool" in mijn geboorteplaats Galati. In 2002 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium in Boekarest als pianodocent (muziekpedagoog - piano).

Na mijn afstuderen wilde ik echter ook werkervaring opdoen op andere gebieden. Ik begon te werken voor een accountant- en advieskantoor, daarna voor reclamebureau's en uiteindelijk heb ik een aantal jaren in marketing gewerkt. Muziek bleef echter een groot deel van mijn leven, ik gaf part time les op een kleuterschool en ging steeds meer pianolessen geven in de avonden en weekenden.

Gedurende de daaropvolgende jaren was ik meer betrokken bij muzikale evenementen en steeg mijn interesse in het les geven.

In 2010 begon ik ook weer te zingen in een professioneel koor, genaamd "Preludiu" te Boekarest. In hetzelfde jaar organiseerde ik samen met een goede vriendin, ook een piano lerares, concerten met onze leerlingen in Boekarest. Zo ontwikkelden we een concept genaamd "Concert lessen". Dit was een serie van muzikale evenementen gericht op educatie van het algemene publiek en voornamelijk kinderen. Dit waren interactieve concerten waarvoor bekende Roemeense artiesten uitgenodigd werden om op te treden en les te geven over een interessant onderwerp uit bijvoorbeeld de muziekgeschiedenis, over componisten, muziekstijlen, instrumenten, muzieksoorten, enzovoorts.

In 2012 besloot ik een grote stap te nemen, namelijk verhuizen naar een nieuw land 🙂 Ik was al regelmatig in Nederland op vakantie geweest, aangezien mijn zus hier al woonde. Ik hield van het land en de mensen, dus besloot ik de grote stap te wagen. Na een periode van aanpassen aan mijn nieuwe omgeving en het leren van de Nederlandse taal ben ik begonnen met het geven van pianolessen. In de tussentijd werkte ik ook al samen met amateurkoren die ik begeleidde en gaf ik korte piano concerten bij verschillende gelegenheden. Daarnaast, ben ik de vaste organist van de "Onze Lieve Vrouw Visitatie" kerk in Budel geweest.

Een full-time baan maken van je passie voelt een beetje als vakantie voor mij. Ik heb ergens gehoord dat we niet zelf onze passie kiezen, maar dat onze passie ons kiest. Ik denk dat ik dit geloof, want in mijn eigen ervaring is muziek gedurende de jaren steeds bij me terug gekomen. Alles wat ik deed was ernaar luisteren, het omarmen en daarna verder delen met anderen 🙂

Carmen